Om oss – Wedumsdalens Nejder

Allt händer i relationen. Under våra samtal i det goda grannskapet har det vuxit fram, det som nu är Wedumsdalens Nejder. Här sjuder det av hjärtans lust. Vi vill värna om natur-, kultur- och näringsliv. Vi vill ta vara på människors visioner och idéer. Vi vill inspirera dig. Välkommen till vår värld!

UPPTÄCKTER I ETT BÖLJANDE LANDSKAP

Wedumsdalen är ett småbrutet kulturlandskap med Varaslätten i söder och Kålland i norr. Här möts du av stämningsfulla herrgårdsmiljöer som berättar om en annan tid och du kan vandra runt i det vackra landskapet och uppleva naturens variationer. Här kan du också utforska spår efter människors liv i dalgången för länge sedan eller betrakta vår tids hektiska arbete med tröskor och lastade spannmålskärror i skördetid. Du kan upptäcka bautastenen på Simbo, den omtalade Davids källa eller den mystiska Kungstenen. Mitt i nejden finns minnesstenen över Wedums kyrka, men framförallt så finns här jordnära mötesplatser med rum för nya upptäckter.

UPPLEVELSER I EN NEJD SOM GER MERSMAK

Vi erbjuder en levande landsbygd, attraktiv att besöka, leva och verka i. Vår vilja att hålla landsbygden levande driver oss framåt. Tillväxt för oss är att växa tillsammans med omtanke och respekt för varandra och för vår miljö. Vi vill dela med oss. Till oss är du välkommen för att bo och äta i genuina miljöer, finna annorlunda varor eller helt enkelt för en avkopplande utflykt. Gammalt möter nytt i en kreativ anda och i flera ladugårdar och gamla spannmålsmagasin har nya verksamheter flyttat in. Besök oss och idéer kommer att gro.

För intressanta upplevelser – Titta efter våra evenemang.

X